суботу, 4 червня 2016 р.

ЗАЧАРОВАНА КАВОЮ

Чесно завжди зізнаЮсь: я -  кавоман, тому ніяк не могла пройти повз друге завдання блогу ArtClubUa "Міські історії.Львів.Кава".
Зазвичай я полюбляю каву натуральну, купую зерна та варю вдома свіжозмелену...аромат... колір... це щось... Але іноді мене "пробиває" на експерименти і я можу скуштувати каву з корицею, або кардамоном і навіть з перцем. Вирішила зробити собі окрему коробочку для "кавових домішок". І ось що вийшло - така собі кавомолка, старенька, але улюблена річ, що пам"ятає дбайливі дотики багатьох поколінь.
Коробочка зроблена з нуля, розмір десь 9*9*10см, в основі - пакувальний картон, хотілося щоб поверхня мала структуру подібну до кераміки, тож вкрила коробочку кількома шарами гіпсу, це робочий момент на фото:
та пофарбувала густенько білим акрилом. Підстарила чорнилом StaZon, кавові зернятка - традиційний декупаж із серветки, а от куточки - це штампики тим же StaZon-ом на третьому слої серветки. Не знаю, чи моє це ноу-хау, чи ні, про те, що на білих серветках друкують картинки для декупажу, точно читала, але якщо використати штампи - це ж можна робити декупажні серветки власного дизайну, головне чорнилки мати такі, що не розмажуться потім ні клеєм, ні лаком. Овальні рамочки відлиті теж з гіпсу та підфарбовані, молди робила теж сама, ех-хе-хе давненко це було (це я про молди :) ).
Верхня частина - нерухома, складається, як я полюбляю :) із усякого непотребу:
Відкриваємо коробочку,
 ззовні та зсередини вона вкрита двома шарами акрилового матового лаку і її можна протирати від бруду вологою (не мокрою!!!!) ганчіркою, тільки бажано швиденько одразу витерти її насухо, бо тут не сім шарів лаку, як при традиційному декупажі.  Кришка окремо:
Кому цікаво - самі кавові зернята з відкритої пачки я тримаю у металевій банці від чаю, ось такій,
 вона тільки пофарбована з однофазним лаком-кракле+багато акрилового лаку зверху, і їй вже 8 років. І закривається досі  герметично, щоб не втратити жодної часточки чарівного, магічного аромату. Ну кавоман я, що поробиш...
При копировании статьи ссылка на оригинал обязательна!

10 коментарів:

  1. Я в шоке!! Ленааа, какая работа проделана! Глядя на первое фото, я думала, ты задекорировала готовую кафемолку!!.. Шикарно получилось!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Юлечка, спасибо!!! Это здорово, если получилось похоже.

      Видалити
  2. ух, ты лена! очень классно! такая красивая вышла кофемолка!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Света, спасибо, что находишь время поддержать меня. Так приятно!

      Видалити
  3. Леночка, покорила ваша фантазия и желание сделать кухню еще уютнее, интереснее, практичнее.
    Спасибо, что вдохновились заданием от АртКлуба ♥

    ВідповістиВидалити
  4. Кручу ролик мышки вверх-вниз и еще раз,посмотрела,пересмотрела....бесподобное перевоплощение!Тут открылись,а вернее нам показала свои инженерные таланты....ну придумала же так!!! Браво! А коробка от чая!!Восторг!!!Побед тебе и удачи!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Лика, спасибо тебе огромное, читаю и улыбаюсь, так приятно!

      Видалити
  5. Лєна, дуже круто, неймовірно! Величезне спасибі за участь у завданні блогу Арт Клуб UA

    ВідповістиВидалити